Jak se o namkhu starat

English: Care »»

Vaše namkha byla pečlivě vyrobena na základě kalkulací a přesné metodiky. Nakonec byla vysvěcena, aby se aktivovala její funkce. ⇒Více o metodice, výrobě a vysvěcení

Hlavní částí obřadu je aktivace pěti elementů a autentikace namkhy mantrou. Vytvoří se spojení mezi namkhou a jejím majitelem. Přizvou se svaté bytosti představující energie každého z elementů, aby se usídlily na namce jako fyzické podpoře pro jejich setrvání na naší, materiální úrovni. To vše se stabilizuje hojnou recitací manter a svatých veršů. Namkha se tak stává posvátným předmětem, sídlem božstev, a podle toho by se s ní mělo zacházet.

Namkhu lze upevnit do vázičky se syrovou rýží nebo na zeď

Namkhu si nechte zabalenou nebo ji vystavte. Měla by se vystavit vysoko na čistém místě (do vázičky s rýží nebo čistým pískem, aby držela svisle) či na oltáři, pokud máte. Rozhodně by neměla být na zemi či při zemi, kde může přijít k úrazu, ledabyle s ní zacházet, nechávat ji povalovat v prachu, neměla by přijít do styku s cigaretovým kouřem nebo nikotinem, sahat na ni špinavýma rukama, pohrávat si s ní apod. či jinak znehodnocovat a zneuctívat.

Tibetské vonné tyčinky se vyrábí dle tradičních receptur popsaných v posvátných textech

Namkha by se měla pravidelně čistit kouřem z tibetských vonných tyčinek (vůni z éterických olejů, pokud tyčinky nemáte) a osvěžovat recitací mantry Namkhy, pokud máte její transmisi.

Praktikující, kteří praxi obdrželi, by svou namkhu ideálně jednou za měsíc a minimálně jednou ročně na tibetský Nový rok (únor/březen) měli znovu vysvětit krátkým rituálem Namkhy z Knihy thúnu. Jinak je mým závazkem všechny mnou vyrobené namkhy pravidelně každý měsíc v období úplňku světit na dálku.

Pokud se namkha zlomí, rozmotá či jinak poškodí, zneucní, máte pocit, že přestala fungovat, zůstala po nebožtíkovi, či už ji z nějakého důvodu nebudete chtít, předejte mi ji k opravě, přesvěcení či odsvěcení, ale rozhodně ji NEVYHAZUJTE! Mohlo by to způsobit nepříjemnosti.

Namkha je mocným nástrojem k ostranění překážek, nemocí, nebezpečí úrazů, rizika předčasného úmrtí atd. tím, že posiluje a chrání životní energii vlastníka. Výroba namkhy je také druh meditační praxe. Vlastnit namkhu je jednoduchý způsob, jak nastřádat zásluhy a pozitivní karmu. Je to posvátný předmět a správným zacházením se vytváří pozitivní karma a naopak. Dbejte proto, prosím, těchto jednoduchých zásad. Ať vám slouží!

Nezodpovězené otázky ⇒ Kontakt

O namkce – Hlavní stránka

Čtěte dále:

Jak namkha funguje

Výroba a symbolismus

Jak jsem k této vzácné praxi přišla

Další druhy funkčních talismanů, které vyrábím: Mandaly a namkhy pro štěstí